Co mám zkontrolovat na střeše v zimě

Možná to není to první, co vás napadne, když si vzpomenete na zimu, ale i v tomto ročním období stojí za to si střechu prohlédnout. Pro posouzení dodavatele může být nejlepší čas, protože je k dispozici více dodavatelů v porovnání s jinými obdobími, kdy jsou zaneprázdněni stavbou a montáží střech. Můžeme zabránit drahým opravám, pokud nenecháme střechu zhoršit, ale včas se podíváme blíže. Zvláště pokud si koupíte dům, je důležité to udělat v chladném období, kdy se situace na střeše vašeho domu zhorší a led a sníh testují ochranu vašeho domova.

 

1. Hledejte případné úniky pod střechou

Váš dům může být pokryt sněhem, takže vnější vizuální kontrola nemusí dávat velký smysl, ale vždy se můžete podívat dovnitř. V podkroví hledejte mokré skvrny, žluté nebo hnědé skvrny na

stropě! Pokud nějaké jsou, důvodem musí být netěsnost na střeše. Střechy GERARD nabízejí vynikající ochranu proti zatékání díky systému vzájemného spojení plechových tašek odolných proti korozi a podkladu aplikovaného pod nimi. Plechové střešní krytiny GERARD mohou snížit pravděpodobnost či prakticky znemožnit, pokud budou instalovány vyškolenými pokrývači GERARD. Tomuto účelu slouží pozornost věnovaná detailům v designu každé jednotlivé tašky GERARD, jako jsou nahoru ohýbané okraje střechy, které zabraňují jakémukoli prosakování sněhové vody nebo sněžení pod střešní krytinu.

 

2. Led a sníh nejsou jen zábavné, ale mohou znamenat nebezpečí

Pokud je střecha správně postavena, mělo by být snadné se vypořádat i s neobvyklým množstvím sněhu. K ochraně osob a majetku v okolí domu však musí být instalovány sněhové zábrany nebo sněhové zábrany, aby se zabránilo sesuvu sněhu. S krytinou GERARD nemusíte mít ani sněhové zábrany, protože drsný povrch kamenné krytiny dokáže bezpečně udržet sníh na svém místě, dokud neroztaje.

Co mám zkontrolovat na střeše v zimě

 

Bezpečná střecha GERARD se sněhem, ale bez sněhových zábran

 

Ledové hráze se tvoří, když teplý vzduch z domu rozpouští sníh na střeše. V případě, že při vašem zimním posuzování střechy byly objeveny ledové hráze, budete vědět, že je potřeba přidat adekvátní tepelnou izolaci, aby se zabránilo tvorbě ledových hrází a možnosti kondenzace. Ledová hráz může způsobit poškození žlabů při nahromadění velkého množství sněhu v žlabech.

 

3. I malé poškození může zvýšit riziko netěsností

Musíte hledat poškození týkající se jednotlivých tašek a zjistit, zda nejsou malé praskliny nebo zda byla taška odstraněna ze svého místa. Taška může být uvolněná nebo může být nutné vyprázdnit okap, aby se zabránilo poškození a nadměrné hmotnosti během zimy.

Se střechou GERARD je méně pravděpodobné, že budete čelit výše uvedeným problémům na vaší střeše. Ocelová střecha nebude praskat jako betonové nebo keramické tašky. S 8bodovým upevňovacím systémem, kdy je každá taška GERARD pevně přibita ke střešním latím, je vyloučeno, aby taška nebyla na svém místě. Dokáže odolat i hurikánu o rychlosti 160 km/h. Troufáme si dokonce tvrdit, že se střechou GERARD si v zimě ušetříte i celou proceduru revizí střech.